economie

AEX in de min

Door ANP - 11 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is maandag licht lager aan de nieuwe handelsweek begonnen. Een verdere daling van de olieprijzen drukte wat op het sentiment. Ook de andere graadmeters in Europa gingen omlaag.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,3 procent lager op 432,86 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 674,32 punten. De indices in Londen, Parijs en Frankfurt daalden tot 0,4 procent.

Shell stond 0,5 procent lager, vanwege de lagere olieprijzen en een afwaardering door kredietfirma Moody’s. Gemalto speelde 4 procent kwijt na een adviesverlaging door Credit Suisse. De digitaal beveiliger was daarmee de sterkste daler bij de hoofdfondsen. Winnaar was Aegon, dat ruim 2 procent steeg na de verkoop van het merendeel van zijn Britse lijfrenteportefeuille.