economie

AEX in het rood

Door ANP - 04 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse AEX-index is maandag lager aan de nieuwe handelsweek begonnen. Ook de andere graadmeters in Europa noteerden in de min. Het sentiment stond wat onder druk door de lagere olieprijzen. Aandelenhandelaren in Europa en de Verenigde Staten moeten het deze week stellen met een vrij lege agenda.

De hoofdindex stond kort na de openingsbel 0,7 procent lager op 431,36 punten. De MidKap won 0,1 procent tot 671,53 punten. De Franse beurs daalde 1 procent en Frankfurt 0,6 procent. Londen stond 0,2 procent lager.

Bij de middelgrote fondsen stond IMCD in de belangstelling met een winst van 3,3 procent. Analisten van Kepler Cheuvreux en de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs zijn positiever geworden over de chemicaliëndistributeur en voerden hun beleggingsadvies op.