economie

‘AEX opent vlak’

Door ANP - 07 april 2016

AMSTERDAM (Anp) – De AEX opent donderdag naar verwachting vlak, in lijn met de meeste Aziatische beurzen. Beleggers moeten het doen met een bescheiden hoeveelheid bedrijfsnieuws en een nagenoeg lege macro-economische agenda.

Woensdag sloot de AEX 0,5 procent hoger op 431,01 punten en steeg de MidKap 0,3 procent tot 666,20 punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt dikten tot 1,2 procent aan.

Delta Lloyd kondigde aan John Lister en Paul Nijhof te willen benoemen tot commissaris. De 56-jarige Brit Lister is financieel directeur van Aviva UK Life, Nijhof was bestuursvoorzitter van RFS Holland, het moederbedrijf van onder meer Wehkamp.

AND International

Ook Kiadis Pharma schoof kandidaten voor een toezichthoudende rol naar voren. Bij de volgende aandeelhoudersvergadering worden Robert Soiffer en Berndt Modig voorgedragen voor een post in de raad van commissarissen.

Navigatiedienstverlener AND International liet weten een licentie-overeenkomst te hebben gesloten met CycloMedia, een stap die het bedrijf in staat moet stellen te groeien in de autobranche.

Euro

Op macro-economisch vlak is de agenda nagenoeg leeg. Mogelijk geven de notulen van de jongste ECB-vergadering de handel nog een impuls. De Amerikaanse aandelenmarkten liepen woensdagavond op nadat uit de notulen van de Federal Reserve bleek dat externe factoren leiden tot een gematigd rentebeleid. De Dow-Jonesindex sloot 0,6 procent hoger op 17.716,05 punten. De S&P 500 steeg 1,1 procent tot 2066,66 punten en de Nasdaq won 1,6 procent tot 4920,71 punten.

De euro was voorbeurs overigens 1,1419 dollar waard, tegen 1,1410 dollar bij het Europese slot woensdag. Amerikaanse olie werd 1 procent meer waard op 38,12 dollar per vat. Brent steeg 0,8 procent tot 40,15 dollar.