economie

AEX opent vlak

Door ANP - 06 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is woensdag nagenoeg onveranderd geopend. Ook de graadmeters in de rest van Europa toonden beperkte koersuitslagen. Beleggers verwerkten een cijfer over de Duitse industrie en zijn in afwachting van de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank. Die staan na de slotbel op de rol.

De hoofdindex stond kort na de openingsbel en na een aanvankelijk licht hogere opening vlak op 428,93 punten. De MidKap zakte 0,4 procent tot 661,70 punten. De indices in Parijs en Frankfurt stonden nagenoeg onveranderd, Londen won 0,2 procent.

Bij de middelgrote fondsen viel het koersverlies van zo’n 6,6 procent van het aandeel Air France-KLM op. Topman Alexandre de Juniac van Air France-KLM legt zijn functie komende zomer neer, hij wordt voorzitter van de internationale brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen IATA.