economie

AEX sluit na tamme sessie op winst

Door ANP - 12 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is dinsdag met winst de handel uitgegaan. Ook elders in Europa gingen de beursgraadmeters vooruit. Een kleine eindspurt, mede door de stijgende olieprijs, zorgde in een verder tamme sessie uiteindelijk nog voor redelijke winsten. Beleggers zijn in afwachting van het cijferseizoen. Was- en voedingsmiddelenconcern Unilever laat donderdag als eerste van de Amsterdamse hoofdfondsen van zich horen.

De AEX-index sloot uiteindelijk 0,7 procent hoger op 439,50 punten en daalde de MidKap 0,3 procent tot 677,28 punten. De graadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt wonnen tot 0,8 procent.

Staalconcern ArcelorMittal bleek de sterkste stijger in de AEX. Het bedrijf kreeg een adviesverhoging van de Amerikaanse bank Goldman Sachs en won 3 procent. Kabelaar Altice sloot de rij met een verlies van 1,1 procent.