economie

AEX toch met winst de handel uit

Door ANP - 28 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is donderdag met een kleine plus de handel uitgegaan, nadat de graadmeter het gros van de dag in het rood koerste. Voor veel Europese graadmeters gold een soortgelijk scenario. Het onverwachte uitblijven van extra monetaire steun van de centrale bank in Japan drukte het sentiment.

De AEX sloot uiteindelijk met een winst 0,4 procent op 450,31 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 669,78 punten. De beurs in Frankfurt won 0,2 procent. Londen en Parijs sloten nagenoeg vlak.

ArcelorMittal was met een plus van 6,9 procent de grootste stijger in de hoofdindex op Beursplein 5. Tankopslagbedrijf Vopak schaarde zich met een winst van 5,4 procent bij de winnaars, na een adviesverhoging door ING. Telecomaanbieder KPN sloot de rij met een verlies van 1,4 procent.