economie

AFM waarschuwt opnieuw voor fraudeurs

Door ANP - 04 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt beleggers voor zes nieuwe frauduleuze partijen. Beleggers moeten niet ingaan op het aanbod van deze zogeheten boiler rooms, aldus de toezichthouder maandag.

Boiler rooms zijn frauduleuze organisaties die gehaaide verkopers laten bellen naar potentiële beleggers, om ze te interesseren voor waardeloze aandelen. ,,Beleggers worden onder grote druk gezet om geld naar het buitenland over te maken. Boiler rooms gebruiken vaak betrouwbaar ogende websites. Soms gebruiken ze namen die lijken op die van een bekende financiële organisatie”, aldus de waakhond.

In het eerste kwartaal is het zestal KMJ Limited, Mitsui Credit Global, Global Consulting Europe, Kirkwood Global, Bayside Financial Services en FX-CI Ltd. op de waarschuwingslijst van de AFM gezet.