economie

Air France doet nieuw voorstel aan piloten

Door ANP - 11 april 2016

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) – Air France heeft een nieuwe voorstel gedaan aan zijn piloten, in de hoop eindelijk een compromis te kunnen sluiten waarmee de kosten van de Franse luchtvaartmaatschappij omlaag gaan. Piloten worden daarbij gevraagd om meer uren te draaien voor hun huidige loon, in ruil voor meer flexibiliteit en meer banen voor cockpitpersoneel.

De zustermaatschappij van KLM zei maandag dat de piloten, en hun vakbond SNPL, tot 2 mei de tijd hebben gekregen om met een reactie op de voorstellen te komen. In een poging het verzet van het vliegend personeel te breken, belooft Air France onder meer dat de komende vier jaar zeshonderd nieuwe piloten worden aangenomen. Volgens personeelschef Gilles Gateau is daarmee sprake van een win-winsituatie voor alle betrokken partijen.

Air France-topman Frédéric Gagey gaf aan dat piloten 5 tot 10 procent meer uren moeten gaan draaien. Op die manier wil Air France de productiviteit verhogen en kosten besparen.