economie

‘Air France-KLM heeft nog lange weg te gaan’

Door ANP - 06 april 2016

PARIJS (ANP) – Air France-KLM heeft financieel het huis weer op orde, maar de luchtvaartgroep heeft nog een lange weg te gaan voordat zij weer tot de wereldtop behoort. Dat zei scheidend topman Alexandre de Juniac woensdag in een vraaggesprek met de Franse radiozender RTL.

Air France-KLM maakte vorig jaar, mede dankzij de sterk gedaalde brandstofprijzen, een einde aan een jarenlange opeenstapeling van verliezen. Ook de schuld is verder afgebouwd, vooral door de verkoop van bezittingen. Daarmee is ,,enorme vooruitgang geboekt”, vindt De Juniac.

Maar de toekomst blijft omgeven door onzekerheid. Het bedrijf is volgens De Juniac uit de gevarenzone, maar zal zich moeten blijven verbeteren om de concurrentieslag te winnen. ,,We behoren tot de grootste ter wereld, maar nog niet tot de beste”, zei de topman, die in juni de voorzittershamer van brancheorganisatie IATA oppakt.