economie

AkzoNobel groeit in lastige markten

Door ANP - 19 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – AkzoNobel heeft afgelopen kwartaal zijn verkopen en winst weten op te voeren, ondanks aanhoudend lastige marktomstandigheden. Dat maakte het verf- en chemieconcern dinsdag bekend.

AkzoNobel boekte in het eerste kwartaal een omzet van 3,4 miljard euro. Dat was 4 procent minder dan een jaar eerder. Die daling kwam onder meer door lagere prijzen en wisselkoerseffecten. De hoeveelheid verkochte goederen nam wel toe. Het bedrijfsresultaat verbeterde met 17 procent naar 357 miljoen euro en de nettowinst ging met 50 procent omhoog naar 240 miljoen euro.

Volgens AkzoNobel blijven de marktomstandigheden onzeker ,, met uitdagende omstandigheden in verschillende landen en segmenten”. Daarbij blijven de prijzen onder druk staan, terwijl wisselkoersen onveranderd een negatieve invloed hebben op de resultaten.