economie

Amazon overtreft verwachtingen

Door ANP - 28 april 2016

SEATTLE (ANP) – Internethandelaar Amazon heeft met de resultaten over het eerste kwartaal de verwachting van analisten overtroffen. In de elektronische handel na de slotbel op Wall Street schoot het aandeel uit de blokken.

Het bedrijf presenteerde donderdag onder meer een winst van 513 miljoen dollar. Dat was bijna twee keer meer dan marktkenners hadden voorzien. Een jaar eerder zette Amazon in het eerste kwartaal nog een verlies van 57 miljoen dollar in de boeken. De kwartaalomzet schoot met 28 procent omhoog tot 29,1 miljard dollar. Ook die lag boven de verwachtingen van analisten.

Amazon Web Services timmerde stevig aan de weg. Daar steeg de omzet met krap 64 procent tot 2,6 miljard dollar. De clouddivisie van Amazon hield onverminderd last van concurrentie van branchegenoten als Google en Microsoft. Voor het lopende kwartaal voorziet Amazon een omzet van 28 tot 30,5 miljard dollar. Ook hiermee overtrof het de verwachtingen van analisten.