economie

Ambitieus Peugeot verhoogt doelstellingen

Door ANP - 05 april 2016

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) – De Franse automaker PSA Peugeot Citroën komt de komende jaren als onderdeel van een ambitieus plan met 26 nieuwe auto’s, een achttal bedrijfswagens en een nieuwe pick-up truck op de markt. Mede daardoor verwacht de automaker, die kort geleden nog aan het infuus van de Franse overheid zat, meer winst te kunnen boeken dan eerder werd voorspeld.

Peugeot verwacht tegen 2021 een operationele winst van 6 procent van de omzet, een verdrievoudiging ten opzichte van de eerder afgegeven verwachting. Ook aandeelhouders zullen profiteren, met een voorgesteld dividend dat met ingang van dit jaar overeen moet komen met een kwart van de winst. Peugeot keerde in 2011 voor het laatst dividend uit.

De op een na grootste automaker van Europa verwacht te kunnen profiteren van jaren van herstructureringen en reorganisaties. Zo werd onder meer een fabriek gesloten en werden banen geschrapt en lonen bevroren vanwege de kwakkelende verkopen.