economie

Auto’s vaker teruggeroepen naar de garage

Door ANP - 01 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – Automakers hebben afgelopen jaar veel vaker auto’s teruggeroepen naar de garage vanwege een mogelijk mankement of vanwege milieuperikelen. In 2015 werden 261 zogeheten recalls gepubliceerd, een stijging van 26 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Volgens toezichthouder RDW, die vrijdag zijn jaarverslag publiceerde, komt de stijging doordat fabrikanten meer gebruik maken van de mogelijkheid om auto’s terug te roepen. Ook dragen problemen met onderdelen, zoals bijvoorbeeld airbags, bij aan de stijging. Heeft zo’n onderdeel een storing, dan moeten vaak meerdere merken een recall doen.

Ook volgt de RDW actief terugroepacties buiten Europa en onderzoekt het of deze storingen ook betrekking hebben op voertuigen die in Nederland rond rijden.