economie

BAM bouwt megapier op Curaao

Door ANP - 14 april 2016

BUNNIK (ANP) – Bouwbedrijf BAM gaat een tweede megapier op Curaao ontwerpen en bouwen, bij Otrabanda, Willemstad. De contractwaarde van de opdracht is ruim 25 miljoen euro, werd donderdag bekend.

De pier ligt aan de westkant van de Sint Annabaai naast de in 1999 gerealiseerde Ernest ‘Jackie’ Voges-megapier. De pier zal geschikt zijn voor schepen uit de Oasis-klasse, het grootste type cruiseschepen. Ook zal de steiger worden benut voor het afmeren van vrachtschepen, tankers en vaartuigen voor de offshore-industrie.

De werkzaamheden, in opdracht van de Curaao Ports Authority, omvatten de aanleg van een bijna 200 meter lange afmeersteiger, een 75 meter lange aanloopsteiger, vier afmeervoorzieningen en landaanwinning met kustbescherming. Ook wordt de huidige pier gerenoveerd.