economie

Banken en mijnbouwers drukken Nikkei

Door ANP - 26 april 2016

TOKIO (ANP) – Vrijwel alle Aziatische aandelenbeurzen sloten dinsdag met bescheiden verliezen. Beleggers deden het rustig aan in de aanloop naar de beleidsvergaderingen van de Japanse centrale bank en de Amerikaanse Federal Reserve later in de week. In Tokio stonden aandelen in banken en mijnbouwers het meest onder druk.

De toonaangevende Nikkei-index sloot met een verlies van 0,5 procent op 17.353,28 punten. Grote financiële instellingen als Mitsubishi UFJ en Sumitomo Mitsui Financial verloren tot 3,6 procent en de mijnbouwers Mitsui Mining & Smelting en Sumitomo Metal Mining werden, onder druk van dalende metaalprijzen, tot 2,2 procent lager gezet.

In Seoul steeg de Kospi-index 0,3 procent, terwijl de All Ordinaries in Sydney 0,3 procent inleverde. De Hang Seng in Hongkong stond in de middaghandel 0,7 procent lager.