economie

Benoeming nieuwe Rabobestuurder definitief

Door ANP - 04 april 2016

UTRECHT (ANP) – Petra van Hoeken is definitief aangesteld als risicodirecteur en lid van de raad van bestuur bij Rabobank. Dat maakte de bank maandag bekend. Haar benoeming was al in februari aangekondigd, maar moest nog worden goedgekeurd door toezichthouders.

De raad van commissarissen van Rabobank is ,,zeer verheugd dat met de benoeming van Petra van Hoeken de raad van bestuur op volle sterkte is”, aldus voorzitter Wout Dekker. Topman Wiebe Draijer verwelkomde haar als ,,een grote aanwinst voor ons team”.

De functie van risicodirecteur is nieuw bij Rabobank. Eerder viel de portefeuille risicomanagement onder het takenpakket van de financieel directeur, maar toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) drong aan op een splitsing. Daarom kwamen twee nieuwe bestuurders in plaats van Bert Bruggink, die eind vorig jaar vertrok.