economie

Bert Groenewegen nieuwe financiële topman NS

Door ANP - 06 april 2016

UTRECHT (ANP) – Bert Groenewegen wordt de nieuwe financiële topman van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Hij volgt medio september Engelhardt Robbe op, die eind vorig jaar zijn vertrek aankondigde.

Groenewegen bekleedde van 2010 tot 2015 dezelfde functie bij kabelmaatschappij Ziggo. Daarvoor was hij achtereenvolgens financieel directeur en algemeen directeur van De Persgroep Nederland. Hij krijgt bij NS een salaris ,,dat past binnen het beloningsbeleid” en ziet af van bonussen, aldus het spoorbedrijf.

Robbe vertrekt al deze week bij NS. Groenewegen moet echter eerst afstand doen van een aantal bijbanen en zich daarnaast ,,inhoudelijk voorbereiden” op zijn nieuwe functie. De raad van commissarissen zal voor de periode tot medio september zorgen voor een ,,adequate” tussenoplossing.