economie

Beste kwartaal Ford in Europa sinds 2008

Door ANP - 28 april 2016

DEARBORN (ANP) – Autofabrikant Ford heeft in Europa het beste kwartaal achter de rug sinds 2008. Het bedrijf verkocht meer en duurdere auto’s en profiteerde daarnaast van kostenbesparingen. Door de relatief zwakke euro bleef de omzet wel stabiel.

Elders in de wereld, met name in zijn thuismarkt, gaat het de Amerikaanse autobouwer al langer voor de wind. In Noord-Amerika nam de winst afgelopen kwartaal toe tot het hoogste niveau in de geschiedenis van de in 1903 opgerichte onderneming. Met name de lucratieve verkoop van terreinwagens en pick-ups zat in de lift.

Ford rapporteerde donderdag een totale omzet over het eerste kwartaal van 37,7 miljard dollar (33,2 miljard euro). Dat komt neer op een groei van meer dan 10 procent op jaarbasis. De nettowinst verdubbelde ruimschoots tot 2,5 miljard dollar.