economie

Beurzen blijven dicht bij huis

Door ANP - 12 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs kwam dinsdag in de eerste handelsminuten nauwelijks in beweging. Ook de andere graadmeters in Europa begonnen dicht bij huis. Beleggers hielden hun kruit droog en zijn in afwachting van het kwartaalcijferseizoen, dat later deze week enigszins op stoom komt.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,2 procent hoger op 437,59 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 680,21 punten. De indices in Parijs en Londen stonden vlak tot 0,1 procent lager, Frankfurt steeg 0,4 procent.

Op Beursplein 5 kwamen verschillende bedrijven met kwartaalupdates naar buiten. Fabrikant van elektrotechnische componenten Neways dikte 4,7 procent aan na een winst- en omzetgroei in het eerste kwartaal. Toeleverancier aan apotheken Fagron zag zijn opbrengsten uit voortgezette activiteiten groeien en is gestopt met zijn Amerikaanse dochter Bellevue Pharmacy. Het aandeel won 5,4 procent.