economie

Beurzen Europa licht in het rood

Door ANP - 07 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen tekenden donderdag aan het einde van de ochtendhandel bescheiden verliezen op, na de kleine winsten eerder op de dag. Veel belangrijk nieuws was er niet om de handel te sturen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde omstreeks 11.45 uur 0,1 procent lager op 430,44 punten. De MidKap ging 0,4 procent vooruit naar 669,25 punten. De toonaangevende indices in Londen, Frankfurt en Parijs daalden tot 0,4 procent.

Kabelaar Altice ging aan kop in de AEX met een koerswinst van 2,1 procent. Het bedrijf maakte bekend dat zijn telecomdochter SFR een obligatielening van bijna 5,2 miljard dollar heeft geplaatst. Dat geld wordt gebruikt om aan een aantal financiële verplichtingen te voldoen.

ArcelorMittal

Bij de grotere verliezers onder de Amsterdamse hoofdfondsen waren staalconcern ArcelorMittal (min 1,9 procent), ING (min 1,4 procent) en AkzoNobel (min 0,9 procent).

In de MidKap prijkte Delta Lloyd (plus 2,5 procent) bovenaan. De financieel dienstverlener droeg twee kandidaat-commissarissen voor, die het concern wil benoemen op de komende aandeelhoudersvergadering. Kiadis Pharma (plus 0,7 procent), dat deel uitmaakt van de Smallcap-index, maakte ook nieuwe aanstellingen in zijn toezichthoudende raad bekend.

AND International

De op de lokale markt verhandelde navigatiedienstverlener AND International schoot 2,3 procent omhoog na de bekendmaking van een licentie-overeenkomst met CycloMedia. Door de deal verbeteren de groeiperspectieven voor AND in de autobranche.

In Londen wisten de mijnbouwers winsten te boeken. BHP Billiton won 1,1 procent, Anglo American ging 0,9 procent vooruit en Rio Tinto steeg 0,6 procent. Warenhuisketen Marks & Spencer publiceerde kwartaalcijfers en noteerde 1,9 procent hoger.

De euro werd verhandeld voor 1,1401 dollar, tegen 1,1410 bij het slot van de Europese aandelenmarkten op woensdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent goedkoper op 37,65 dollar en de prijs van Brentolie zakte 0,3 procent tot 39,74 dollar.