economie

Blokker stopt met winkels Cook&Co

Door ANP - 19 april 2016

WAALWIJK (ANP) – Winkelbedrijf Blokker Holding komt met een nieuwe ingreep in de organisatie. Kookwinkelketen Cook&Co gaat verder als webshop. De twintig filialen sluiten vanaf juni gefaseerd de deuren, waardoor circa 85 arbeidsplaatsen verloren gaan.

De webshop van Cook&Co laat jaarlijks een forse omzetgroei zien, terwijl de fysieke winkels al enkele jaren verlieslatend zijn, stelde de onderneming dinsdag in een verklaring. Dit ondanks diverse pogingen om de verkopen in de winkels op te krikken.

Blokker Holding, onder meer bekend van de winkels van Blokker, Marskramer, Xenos en Intertoys, is al langer bezig om de kosten terug te brengen en de omzet weer te laten groeien. Vorige week werd nog een nieuwe ontslagronde bij de Blokker-winkels aangekondigd. Eerder dit jaar schrapte het bedrijf al banen bij Xenos.