economie

Chinees exportcijfer stuwt Europese beurzen

Door ANP - 13 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen openden woensdag met winst, geholpen door een duidelijk herstel van de Chinese export. De uitvoer van de tweede economie van de wereld steeg in maart voor het eerst in negen maanden. In Amsterdam was staalfabrikant ArcelorMittal opnieuw de uitblinker, dit keer dankzij een positief rapport van de bank Credit Suisse.

De AEX-index in Amsterdam koerste enkele minuten na de opening 1,2 procent hoger op 444,83 punten en de MidKap ging 0,8 procent vooruit tot 652,62 punten. De toonaangevende indices in Frankfurt, Londen en Parijs wonnen 1 tot 1,4 procent.

Het nieuws uit China zorgde voor een stijging van onder meer de ijzerertsprijs, wat weer goed nieuws is voor ArcelorMittal (plus 3,5 procent). Credit Suisse meent dat de staalsector sterk herstelt en dat het niet gaat om een seizoensmatige opleving. De bank adviseert zijn klanten aandelen in ’s werelds grootste staalconcern te kopen.