economie

Citigroup ziet winst flink dalen

Door ANP - 15 april 2016

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) – De Amerikaanse bank Citigroup is in het eerste kwartaal van dit jaar op een fors lagere winst uitgekomen dan een jaar eerder. Het financiële concern had last van de onrust op de beurzen waardoor de inkomsten uit de effectenhandel en advisering bij zakelijke transacties daalden.

De nettowinst zakte met 27 procent tot 3,5 miljard dollar (3,1 miljard euro). De baten gingen met 11 procent omlaag tot 17,6 miljard dollar. De bank wist wel de kosten te verlagen. Mede daardoor overtroffen de resultaten van Citigroup de verwachtingen van analisten.

,,Onze marktgevoelige producten hebben duidelijk te lijden gehad onder het zwakke sentiment bij investeerders in het afgelopen kwartaal”, aldus topman Mike Corbat in een toelichting. Eerder deze week kwamen JPMorgan Chase, Bank of America en Wells Fargo ook al met lagere winsten naar buiten.