economie

‘Comcast aast op DreamWorks Animation’

Door ANP - 27 april 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse kabelgigant Comcast is in gesprek met animatiestudio DreamWorks Animation over een mogelijke overname. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal woensdag op gezag van bronnen rond de onderhandelingen.

Comcast is al eigenaar van Universal Pictures. Die filmstudio is ondanks kaskrakers als Despicable Me (Verschrikkelijke Ikke) en Minions nog maar een betrekkelijk kleine speler in het animatiesegment. Een combinatie met de maker van tekenfilms als Shrek, Kung Fu Panda en Madagascar zou daar verandering in kunnen brengen.

Volgens The Wall Street Journal kan DreamWorks Animation zeker 3 miljard dollar opbrengen. De huidige beurswaarde van het bedrijf bedraagt zo’n 2,3 miljard dollar.

Marktpositie

Comcast zag vorig jaar de overname van branchegenoot Time Warner Cable afketsen op mededingingsbezwaren. Sindsdien is het bedrijf op zoek naar nieuwe mogelijkheden om zijn marktpositie te verstevigen. Met investeringen in onder meer pretparken komt het steeds meer in het vaarwater van entertainmentgigant Walt Disney.

De grootste kabelmaatschappij van de Verenigde Staten wist afgelopen kwartaal de omzet met ruim 5 procent op te voeren tot 18,8 miljard dollar (16,6 miljard euro). Ook de winst van 2,1 miljard dollar die het bedrijf woensdag rapporteerde, was hoger dan een jaar eerder. Er kwamen 53.000 abonnees bij, tegen een verlies van 8000 klanten in dezelfde periode vorig jaar.