economie

‘Diamantbaas op shortlist Air France-KLM’

Door ANP - 27 april 2016

PARIJS (ANP) – Topman Philippe Mellier van het Zuid-Afrikaanse diamantbedrijf De Beers is in beeld als mogelijke nieuwe topman van Air France-KLM. Ook twee divisiedirecteuren van vliegtuigbouwer Airbus, Guillaume Faury en Franois Auque, staan op de shortlist, weet zakenkrant La Tribune.

Huidig bestuursvoorzitter Alexandre de Juniac kondigde onlangs zijn voortijdige vertrek aan. Hij wordt topman van de internationale brancheorganisatie IATA. Het is de bedoeling dat op de aandeelhoudersvergadering van de luchtvaartgroep op 3 mei zijn opvolger wordt gepresenteerd.

Andere namen die al de ronde deden zijn die van Jean-Franois Cirelli, topman bij BlackRock in Frankrijk, en Jean-Marc Janaillac van openbaarvervoerbedrijf TransDev. Ook topman Fabrice Brégier van Airbus wordt vaak genoemd. Operationeel directeur Thierry Antinori van concurrent Emirates zou de baan al hebben geweigerd.