economie

Dijsselbloem toont begrip voor Griekenland

Door ANP - 22 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – Griekenland heeft de afgelopen maanden ,,grote ingrijpende veranderingen” doorgevoerd. ,,Ook in Nederland gaan dergelijke veranderingen niet zomaar in een paar maanden.” Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem toonde zich vrijdag begripvol voor Griekenland.

Het land is nog in onderhandeling met de geldschieters over de voortgang die Griekenland boekt in de naleving van de afspraken in ruil voor geld. Als de geldschieters concluderen dat er voldoende is gedaan, kan het land weer een uitbetaling tegemoet zien. Tijdens overleg van de ministers van Financiën van de eurolanden in Amsterdam zullen de experts van de geldschieters rapporteren over de voortgang. ,,Ik hoor goede berichten uit Athene”, zei Dijsselbloem.

In de zomer kwamen de eurolanden met Athene een nieuw, derde reddingspakket overeen van maximaal 86 miljard euro.