economie

Drukke tijden bij UWV door omvallen ketens

Door ANP - 06 april 2016

DEN HAAG (ANP) – Het recente omvallen van V&D, Perry Sport en thuiszorgorganisatie TSN zorgt bij uitkeringsinstantie UWV voor drukke tijden. De organisatie moest in de eerste drie maanden van dit jaar fors meer lonen doorbetalen bij faillissementen. Ongeveer de helft van de medewerkers van de bankroete bedrijven meldde zich vervolgens voor een WW-uitkering.

Tot en met maart verwerkte het UWV 35.000 zogeheten faillissementsuitkeringen. In heel 2015 bedroeg dit aantal 39.000. Het gaat dan bijvoorbeeld om het personeel van de winkels van V&D die de curatoren een tijd open hielden toen de keten al failliet was. Het UWV was gedurende zes weken verantwoordelijk voor de loondoorbetaling van de medewerkers. Na die periode vroegen 5400 oud-krachten van V&D en La Place een WW-uitkering aan.