economie

Duitsland zet in op elektrische auto’s

Door ANP - 27 april 2016

BERLIJN (ANP/RTR) – De Duitse overheid lanceert een subsidieprogramma voor de aankoop van elektrische auto’s. Transportminister Alexander Dobrindt maakte de plannen, die eerder al waren uitgelekt, woensdag formeel bekend.

Met de subsidiepot, die een omvang heeft van zo’n miljard euro en gelijkmatig gevuld wordt door de overheid en autofabrikanten, wil Dobrindt dat er de komende tijd meer dan 400.000 elektrische wagens extra worden verkocht. Berlijn wil dat volgend jaar een vijfde van de auto’s in Duitsland op elektriciteit rijdt.

Kopers van elektrische auto’s krijgen een bijdrage van 4000 euro, terwijl voor hybride-auto’s een subsidie van 3000 euro verstrekt wordt. De subsidies worden alleen verstrekt bij aankoop van elektrische auto’s van minder dan 60.000 euro. De aanschafsubsidies lopen zolang er geld beschikbaar is, maar uiterlijk tot 2020.