economie

Dura Vermeer schrijft weer zwarte cijfers

Door ANP - 05 april 2016

ROTTERDAM (ANP) – Bouwonderneming Dura Vermeer schrijft weer zwarte cijfers. Onder de streep resteerde afgelopen jaar een winst van 3,6 miljoen euro, tegen een verlies van 7,5 miljoen euro een jaar eerder toen onder meer afschrijvingen en reorganisatiekosten het resultaat drukten. De omzet ging een fractie omhoog naar ruim 1 miljard euro.

Dura Vermeer zag in 2015 de bouw- en vastgoedactiviteiten verbeteren en de marge in de woningbouw herstellen. De omzet van deze activiteiten nam met ruim 10 procent toe.

Bij de divisie Infra had de onderneming onverminderd last van de overcapaciteit op de markt en een te laag prijsniveau. Ook afgenomen infrabudgetten bij publieke opdrachtgevers en uitgestelde aanbestedingen zetten de resultaten onder druk. De omzet van dit onderdeel daalde licht, mede doordat het bedrijf selectiever is geworden in het aannemen van projecten.