economie

Economische groei in eurozone trekt flink aan

Door ANP - 29 april 2016

LUXEMBURG (ANP) – De economie van de eurolanden is in het eerste kwartaal van dit jaar aanzienlijk sterker gegroeid dan in de laatste drie maanden van vorig jaar. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag op basis van een eerste schatting.

De economische groei in de eurozone kwam vorig kwartaal uit op 0,6 procent ten opzichte van de voorgaande periode. In het laatste kwartaal van vorig jaar werd een plus van 0,3 procent gemeten. De euro-economie was vorig kwartaal 1,6 procent groter dan in de eerste drie maanden van 2015. De groei op jaarbasis was daarmee even sterk als in het laatste kwartaal van vorig jaar.

Eurostat verstrekt bij de eerste prognose geen cijfers uit afzonderlijke landen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) presenteert op 13 mei de eerste schatting voor de Nederlandse economie.