economie

Eerste jaarwinst voor Sony in drie jaar

Door ANP - 28 april 2016

TOKIO (ANP) – Sony zet voor het eerst in drie jaar weer een jaarwinst in de boeken. Het Japanse technologie- en entertainmentconcern hield aan het eind maart afgesloten boekjaar een kleine 148 miljard yen (1,2 miljard euro) over, tegen een verlies van 126 miljard yen in het jaar ervoor.

Sony doet de laatste tijd vooral goede zaken op het gebied van games. De verkoop van PlayStation-spellen zit in de lift. Daartegenover staat dat Sony de vraag naar smartphones en bijbehorende componenten afgelopen jaar flink heeft zien inzakken. De totale omzet van het bedrijf daalde met met 1,3 procent tot 8,1 biljoen yen.

Omdat Sony verwacht dat de vraag naar beeldsensoren die in smartphonecamera’s worden verwerkt verder gaat teruglopen, heeft het concern afgelopen kwartaal een forse afboeking gedaan van bijna 60 miljard yen. Dat droeg eraan bij dat het concern over de laatste driemaands periode wel op een verlies uitkwam.