economie

Export China neemt flink toe

Door ANP - 13 april 2016

PEKING (ANP/BLOOMBERG) – De export van China is in maart in het hoogste tempo gestegen in achttien maanden. Een maand eerder liet de uitvoer van de tweede economie van de wereld nog een duidelijke teruggang zien.

De export gemeten in dollars nam met 11,5 procent toe in vergelijking met een jaar eerder, na een krimp met een kwart in februari. Toen waren fabrieken en kantoren in het land echter wel een week gesloten voor de viering van het Chinese nieuwjaar. De import van China zakte vorige maand met 7,6 procent, de zeventiende maandelijkse daling op rij.

De aantrekkende export is een opsteker voor de China economie en kan bijdragen aan een sterkere economische vooruitgang in het eerste kwartaal. Vrijdag komt een voorlopige raming naar buiten over de economie van China. Economen voorspellen gemiddeld een groei van 6,7 procent.