economie

Exxon verliest AAA-status bij S&P

Door ANP - 26 april 2016

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) – Het Amerikaanse olieconcern ExxonMobil heeft niet langer de allerhoogste kredietwaardering AAA bij kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P). De financiën van het bedrijf staan onder grote druk door de sterk gedaalde olieprijzen en dat heeft S&P aangezet de rating met één stap te verlagen tot AA+.

S&P waarschuwde in februari al dat ExxonMobil, een van de grootste oliebedrijven ter wereld, zijn AAA-status zou kunnen verliezen. Het concern had al sinds 1930 de hoogste kredietwaardigheid bij het bureau. De outlook is stabiel, wat betekent er voorlopig geen verdere verlaging van de kredietstatus dreigt.

S&P heeft de laatste tijd de ratings van een reeks grote oliebedrijven, zoals Shell, BP en Total, verlaagd.