economie

Fiat-topman ziet ook brood in fusie met VW

Door ANP - 15 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – Fiat Chrysler-topman Sergio Marchionne ziet ook wel wat in een fusie met Ford, Toyota of Volkswagen. De Italiaan zint al tijden op een samensmelting van zijn autoconcern met rivaal General Motors, het moederbedrijf van Opel en Chevrolet. Maar die droomkandidaat weigert op zijn avances in te gaan.

,,Waar ik geïnteresseerd in was, is nu even niet mogelijk”, zei de bestuursvoorzitter van het Italiaans-Amerikaanse autoconcern vrijdag op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering die voor de twee keer in Amsterdam werd gehouden. Een en ander betekent volgens hem niet dat de deur ook gesloten is voor een deal met een andere grote concurrent.

Fiats voorzitter John Elkann drong eerder deze week opnieuw aan op een fusie met een van de ‘grote jongens’ in de auto-industrie. Dat zou voor Fiat Chrysler op jaarbasis miljarden euro’s aan besparingen kunnen betekenen. En volgens Elkann zou een krachtenbundeling ook voor die andere partijen interessant kunnen zijn.