economie

Ford ziet niets in fusie met Fiat Chrysler

Door ANP - 25 april 2016

PEKING (ANP/RTR) – Ford is niet geïnteresseerd in een fusie met branchegenoot Fiat Chrysler. De Amerikaanse autofabrikant vertrouwt op zijn eigen toekomstplannen, zei topman Mark Fields tijdens een bijeenkomst voorafgaand aan de autoshow die komende week wordt gehouden in de Chinese hoofdstad Peking.

Zijn collega Sergio Marchionne van Fiat Chrysler sprak zich onlangs opnieuw uit voor meer samenwerking in de automobielindustrie. Dankzij onderlinge fusies kunnen autobouwers volgens hem de kosten drukken die gepaard gaan met de ontwikkeling van nieuwe, minder vervuilende wagens.

General Motors (GM) staat al langer hoog op Marchionnes verlanglijstje, maar weigert in te gaan op de avances van de Italiaan. Op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Fiat Chrysler eerder deze maand noemde hij behalve Ford ook Volkswagen en Toyota als mogelijke alternatieven.