economie

ForFarmers wil naar de Amsterdamse beurs

Door ANP - 15 april 2016

LOCHEM (ANP) – Veevoerbedrijf ForFarmers wil in het tweede kwartaal naar de beurs in Amsterdam, onvoorziene omstandigheden daargelaten. Dat liet het bedrijf uit de Achterhoek vrijdag weten.

Volgens ForFarmers is door de aandeelhouders unaniem ingestemd met het voornemen om naar de beurs te gaan. Het bedrijf liet eind 2013 al weten de mogelijkheden voor een beursgang te onderzoeken. ,,Dit is een historisch moment voor ForFarmers en ik ben verheugd dat zo’n solide mandaat is gegeven voor de notering in Amsterdam”, aldus topman Yoram Knoop.

ForFarmers is naar eigen zeggen Europees marktleider op het gebied van veevoer met een jaarlijkse verkoop van 9,1 miljoen ton. De omzet bedroeg vorig jaar ruim 2,2 miljard euro. Er werken 2370 mensen voor het bedrijf, dat productiefaciliteiten heeft in Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittannië.