economie

Groei Transavia in hogere versnelling

Door ANP - 19 april 2016

SCHIPHOL (ANP) – Transavia breidt zijn vluchtaanbod komende winter met 23 procent uit. Er komen nieuwe bestemmingen bij en op veel bestaande routes wordt het aantal vluchten flink uitgebreid. Daarbij groeit de Nederlandse tak voor het eerst bijna net zo sterk als de Franse.

Dit voorjaar kreeg Transavia in Nederland voor het eerst in lange tijd de ruimte om de capaciteit substantieel uit te bouwen. Het aantal beschikbare stoelen ligt 6 procent hoger dan een jaar eerder. Met een toename van 22 procent in het winterschema komt die groei in een hogere versnelling.

Waar deze zomer met name is ingezet op meer vluchten naar belangrijke zakelijke bestemmingen, heeft de budgettak van Air France-KLM in het aanbod vanaf november ook de vakantieganger nadrukkelijk in het vizier. Er wordt vaker gevlogen naar winterzon- en wintersportbestemmingen.

Franse poot

De in 2006 opgerichte Franse poot van Transavia maakt al langer een sterke groei door. De prijsvechter speelt een sleutelrol in de toekomstplannen van Air France-KLM. Om onder de moordende concurrentie in de Europese luchtvaartbranche het hoofd boven water te houden, zet het concern in op lagere kosten.

Voorlopig groeit Transavia op eigen kracht, sinds kort ook buiten Nederland en Frankrijk, met de opening van een basis in München. De forse investeringen die dat met zich meebrengt, zorgen er evenwel voor dat Transavia nog steeds rode cijfers schrijft.