economie

Groei Transavia in hogere versnelling

Door ANP - 19 april 2016

SCHIPHOL (ANP) – Transavia breidt zijn vluchtaanbod komende winter met 23 procent uit. Er komen nieuwe bestemmingen bij en op veel bestaande routes wordt het aantal vluchten flink uitgebreid. Daarbij groeit de Nederlandse tak voor het eerst bijna net zo sterk als de Franse.

Dit voorjaar kreeg Transavia in Nederland voor het eerst in lange tijd de ruimte om de capaciteit substantieel uit te bouwen. Het aantal beschikbare stoelen ligt 6 procent hoger dan een jaar eerder. Met een toename van 22 procent in het winterschema komt die groei in een hogere versnelling.

Waar deze zomer met name is ingezet op meer vluchten naar belangrijke zakelijke bestemmingen, heeft de budgettak van Air France-KLM in het aanbod vanaf november ook de vakantieganger nadrukkelijk in het vizier. Er wordt vaker gevlogen naar winterzon- en wintersportbestemmingen.