economie

HEMA ziet verkopen toenemen

Door ANP - 21 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – HEMA heeft zijn verkopen afgelopen jaar behoorlijk opgevoerd. Het winkelconcern wist meer klanten te trekken en zag zijn verlies daarbij teruglopen, werd donderdag bekendgemaakt.

De totale omzet van HEMA kwam uit op ruim 1,1 miljard euro, bijna 6 procent meer een jaar eerder. In winkels die al langer dan een jaar open zijn bedroeg de groei 3,2 procent. HEMA slaagde er onder meer in om marktaandeel te winnen op het gebied van kleding, huishoudelijke producten en etenswaren. Het nettoverlies werd teruggebracht tot 72,5 miljoen euro, van 189,2 miljoen in 2014.

Topman Tjeerd Jegen is ,,verheugd” over de resultaten. ,,Hierdoor kunnen we onze blik richten op de toekomst van HEMA en dat is groei. Hoewel we in 2015 goede voortgang hebben geboekt, is er nog veel werk aan de winkel om zowel de operationele processen als de financiële resultaten te verbeteren.”