economie

Hoger begin Wall Street na cijferregen

Door ANP - 19 april 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn dinsdag licht hoger geopend, na de publicatie van een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten. Beleggers kregen kwartaalcijfers te verwerken van onder meer IBM, Netflix, Goldman Sachs en Johnson & Johnson (J&J).

De Dow-Jonesindex stond kort na opening 0,2 procent hoger op 18.033 punten. De brede S&P 500 klom 0,2 procent tot 2098 punten en de technologiebeurs Nasdaq was vlak op 4960 punten.

IBM ging 4,2 procent omlaag. Het technologieconcern zag de omzet voor het zestiende kwartaal op rij dalen, terwijl ook de winst kromp.

De aanbieder van internettelevisie Netflix duikelde 7 procent omlaag. Weliswaar steeg het aantal abonnees in het eerste kwartaal in een recordtempo, maar het bedrijf is wel beduidend minder positief over de groei van het aantal klanten in het lopende kwartaal.

J&J (plus 1,3 procent) meldde dat de omzet slechts licht is gestegen. Het farmaceutisch en medisch concern had hinder van negatieve wisselkoerseffecten. Goldman Sachs zag de resultaten in het eerste kwartaal scherp dalen vanwege de onrust op de beurzen. De bank verloor 0,5 procent.