economie

Holland Pharma en DA mogen samen verder

Door ANP - 01 april 2016

DEN HAAG (ANP) – Holland Pharma en DA mogen samen verder. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) vindt dat er na de beoogde fusie tussen de twee leveranciers van drogisterijartikelen genoeg te kiezen overblijft voor zowel consumenten als detailhandelaren.

Behalve in de bijna 250 franchisevestigingen van DA, kan de consument terecht bij andere drogisterijketens als Etos, Trekpleister en Kruidvat. Daarnaast zijn veel drogisterijartikelen verkrijgbaar in supermarkten, apotheken en via internet, aldus de ACM.

Ook voor de groothandelsactiviteiten van Holland Pharma en DA bestaan voldoende alternatieven. Andere groothandels waar drogisten terechtkunnen zijn Unipharma, Vriesia en FACO, stelde de toezichthouder vrijdag.

DA werd in december failliet verklaard. Aanleiding was een slepende ruzie met de franchisenemers. Tientallen winkeliers keerden de keten de rug toe, waardoor de omzet van de centrale organisatie sterk daalde. Dankzij de doorstart blijven de banen van een deel van de ruim tweehonderd werknemers behouden.