economie

Justitie VS wil overname Baker Hughes stoppen

Door ANP - 06 april 2016

WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen oliedienstverlener Halliburton om zo de beoogde overname van branchegenoot Baker Hughes te blokkeren. Volgens de autoriteiten komt door die deal de concurrentie in het geding.

Halliburton kondigde in november 2014 aan voor 35 miljard dollar Baker Hughes te willen inlijven om zo beter de concurrentie te kunnen aangaan met marktleider Schlumberger. Maar het overnameproces heeft veel vertraging opgelopen door kartelonderzoeken wereldwijd. De Amerikaanse bedrijven hebben al gezegd voor miljarden aan bezittingen af te stoten om groen licht voor de deal te kunnen krijgen. Mocht de overname mislukken, dan moet Halliburton 3,5 miljard dollar aan Baker Hughes betalen.