economie

‘Kleine groep zet grote belangen op het spel’

Door ANP - 07 april 2016

DEN HAAG (ANP) – Een relatief kleine groep kiezers zet grote belangen op het spel. Dat stelden de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland donderdag in een reactie op de uitslag van het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne.

VNO-NCW en MKB-Nederland spreken van een ,,donkere dag” voor de internationale positie van ons land. ,,Nederland, dat een welvarend land is geworden dank zij een open, internationale houding, maakt nu een naar binnen gekeerde beweging die risico’s met zich meebrengt.”

De ondernemingsorganisaties vinden dat de nee-stem een ,,serieus antwoord van de politiek” vraagt. Maar zij vragen zich wel af wat de waarde van de volksraadpleging is als 70 procent van de kiesgerechtigden niet komt opdagen. Verder vinden zij een herbezinning op het referendum als instrument noodzakelijk.