economie

Kleine openingsverliezen op Wall Street

Door ANP - 29 april 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse aandelenmarkten zijn de laatste handelsdag van april met lichte verliezen begonnen. Beleggers verwerkten een grote hoeveelheid resultaten van bedrijven, waaronder die van webwinkelbedrijf Amazon en de oliereuzen ExxonMobil en Chevron.

De leidende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel op een verlies van 0,3 procent op 17.772 punten. De bredere S&P 500 zakte 0,2 procent tot 2072 punten, de technologiebeurs Nasdaq stond een fractie lager op 4805 punten.

Amazon kon donderdagavond nabeurs sterke cijfers overleggen over het afgelopen kwartaal. De winst viel bijna twee keer zo hoog uit als analisten hadden verwacht. Dat werd beloond met een koerssprong van ruim 10 procent.

ExxonMobil was met een plus van 1,8 procent de sterkste stijger in de Dow. Ondanks een fikse winstdaling waren de resultaten die het olieconcern publiceerde beter dan voorzien. Branchegenoot Chevron daarentegen leed een groter dan verwacht verlies, en verloor 0,8 procent op de beurs.