economie

Kleine winst voor AEX

Door ANP - 27 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index is woensdag licht hoger gesloten. De hoofdindex in Amsterdam, waar de handel vanwege Koningsdag wat tammer was dan normaal, bleef iets achter bij de andere graadmeters in Europa. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten.

De AEX-index eindigde de handelsdag 0,2 procent hoger op 448,37 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 667,99 punten. De DAX-index in Frankfurt noteerde een plus van 0,4 procent. Parijs stond 0,6 procent hoger terwijl Londen ook 0,6 procent won. De Griekse beurs ging 2,5 procent omlaag door hernieuwde onzekerheid over financiële steun van geldschieters.

SBM Offshore was koploper in de hoofdindex met een winst van 3,4 procent, onder meer door de hogere olieprijzen. Amerikaanse olie werd 0,5 procent duurder op 44,23 dollar per vat. Brentolie steeg 0,8 procent tot 46,08 dollar per vat. Ook Shell profiteerde op Beursplein 5 en steeg 1,9 procent.