economie

KPN witte raaf op donkerrood Damrak

Door ANP - 29 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – De kwartaalresultaten van telecombedrijf KPN werden vrijdag goed ontvangen op een verder zeer somber gestemd Damrak. Ook elders in Europa kleurden de koersenborden dieprood, na een stroom aan kwartaalberichten van bedrijven waarvan er veel de verwachtingen niet konden waarmaken.

In Amsterdam sloot de toonaangevende AEX-index 2,4 procent lager op 439,68 punten, en zakte de MidKap 1 procent tot 663,32 punten. In Londen, Frankfurt en Parijs gingen de belangrijkste beursgraadmeters tot 2,8 procent lager de handel uit.

KPN onttrok zich als enige AEX-fonds aan de malaise, met een winst van 2,5 procent. De telecomaanbieder zag omzet en winst afgelopen kwartaal opnieuw dalen. Maar volgens marktkenners lijkt de bodem in het zakelijke segment bereikt en kan het bedrijf gaan profiteren van kostenbesparingen.