economie

Lagere opening op Wall Street

Door ANP - 07 april 2016

NEW YORK (ANP) – De effectenbeurzen in New York zijn de handelssessie donderdag lager begonnen, na de winsten van een dag eerder. Veel richtinggevend nieuws was niet voorhanden, het sentiment werd wat gedrukt door de lagere olieprijzen. Farmaceut Valeant wist de schijnwerpers op zich gericht.

Kort na de openingsbel stond de Dow-Jonesindex 0,6 procent lager op 17.602 punten. De brede S&P 500 verloor 0,5 procent tot 2055 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging 0,5 procent achteruit tot 4896 punten.

Het aandeel Valeant won in de eerste handelsminuten 10 procent. Het bedrijf, dat kampt met een miljardenschuld, verschafte zichzelf wat lucht door een regeling met financiers te treffen. Internetbedrijf Yahoo verloor 1,6 procent. Het internetbedrijf zou somberder gestemd zijn over het lopende boekjaar waarin zowel de omzet als de winst lager zal uitvallen.