economie

Lichte openingsverliezen op Damrak

Door ANP - 15 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – De aandelenhandel in Amsterdam is vrijdag met overwegend lichte verliezen begonnen. De definitieve ontkoppeling van ING en zijn voormalige verzekeringsdochter NN Group (Nationale-Nederlanden) werd slecht ontvangen. Ook elders in Europa waren de koersuitslagen beperkt.

Op het Damrak zakte de AEX-hoofdindex in de vroege handel 0,3 procent tot 449,66 punten en daalde de MidKap 0,2 procent tot 682,84 punten. De belangrijkste graadmeters op de aandelenmarkten in Londen, Frankfurt en Parijs begonnen de handel met verliezen tot 0,5 procent.

Bij de Amsterdamse hoofdfondsen stond NN Group onderaan met een verlies van 1,8 procent. ING heeft zijn resterende belang van ruim 14 procent in de verzekeraar verkocht. De bank was zelf de op een na sterkste daler met een verlies 0,9 procent.