economie

Lichte verliezen op Amerikaanse beurzen

Door ANP - 04 april 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse beurzen stonden maandagmiddag op lichte verliezen. Wall Street neemt volgens kenners een adempauze na de stevige opmars van de laatste weken, waarin de fikse verliezen van de eerste maanden van dit jaar werden goedgemaakt.

De Dow-Jonesindex, met daarin de dertig belangrijkste beursfondsen op Wall Street, stond tijdens de middaghandel 0,1 procent lager op 17.768 punten. De bredere S&P 500 ging 0,2 procent omlaag naar 2069 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,1 procent tot 4909 punten.

Sportkledingfabrikant Nike was de sterkste daler onder de hoofdfondsen met een verlies van 3 procent. Industrieconcern General Electric (GE) leverde 2,1 procent in. Bovenaan de Dow stonden de farmaceuten Pfizer en Merck met koerswinsten van 2,2 en 1,7 procent.

Overname

Virgin America schoot meer dan 40 procent omhoog. De luchtvaartmaatschappij, deels eigendom van de bekende zakenman Richard Branson, wordt voor 4 miljard dollar overgenomen door Alaska Air Group.

De fabrikant van elektrische auto’s Tesla heeft het aantal bestellingen voor zijn nieuwste model, dat vorige week werd gepresenteerd, verder zien oplopen. Beleggers beloonden dat nieuws met een koerswinst van 6 procent.

De olieprijzen stonden onder druk nadat Iran nog maar eens had benadrukt dat het niet van plan is te stoppen met het opvoeren van zijn productie. Amerikaanse olie werd verhandeld voor 36,13 dollar per vat, een prijsdaling van 1,8 procent. Brentolie werd 1,6 procent goedkoper op 38,07 dollar per vat.