economie

Meer omzet en winst voor DSM

Door ANP - 26 april 2016

HEERLEN (ANP) – DSM heeft in het eerste kwartaal geprofiteerd van een sterkere vraag naar met name voedingsingrediënten. Wisselkoerseffecten en lagere prijzen hielden evenwel de omzetgroei in toom. Het bedrijfsresultaat nam wel met een vijfde toe, meldde het speciaalchemiebedrijf dinsdag.

DSM behaalde een omzet van 1,9 miljard euro, 1 procent meer dan een jaar eerder. De volumegroei kwam uit op 5 procent. Het resultaat voor rente en belastingen, exclusief eenmalige posten (ebitda) steeg van 248 miljoen naar 296 miljoen euro. Onder de streep bleef 85 miljoen euro over, na een verlies van 71 miljoen euro een jaar eerder.

Alle onderdelen profiteerden afgelopen kwartaal van kostenbesparingen, zei topman Feike Sijbesma. Hoewel het economisch klimaat onzeker blijft, verwacht DSM nog steeds de resultaten dit jaar te verbeteren in lijn met de doelstellingen voor de middellange termijn.